Vzhľadom na štýly interiéru. Francúzsky štýl a jeho vlastnosti

Vzhľadom na štýly interiéru. Francúzsky štýl a jeho vlastnosti
Vzhľadom na štýly interiéru. Francúzsky štýl a jeho vlastnosti

Video: Vzhľadom na štýly interiéru. Francúzsky štýl a jeho vlastnosti

Video: Vzhľadom na štýly interiéru. Francúzsky štýl a jeho vlastnosti
Video: How To Decorate Parisian Style | Our Top 10 Interior Styling Tips for 2021 2024, Smieť
Anonim

Pri renovácii domu dnes skúmame mnoho štýlov interiéru. Francúzsky štýl priťahuje pozornosť svojou krásou, luxusom a zároveň nedostatkom domýšľavosti. A ako sa objavil a čo je na ňom také pozoruhodné?

štýly interiéru vo francúzskom štýle
štýly interiéru vo francúzskom štýle

Je známe, že v súčasnej podobe má pôvod vo Francúzsku. Skutočný Francúz dokáže z toho najnepeknejšieho vytvoriť niečo vzdušné a krásne. Netreba dodávať, čo dokázali s pôvodne ušľachtilým a krásnym predmetom. V 18. storočí, keď sa všetko luxusné a elegantné stalo módou, sa zrodil tento úžasný a nezvyčajný interiérový štýl, ktorý si podmanil všetky okolité krajiny. Mimochodom, absorboval niekoľko štýlov - rokoko, empír a barok. Prvý dodal interiéru ušľachtilú nehu a vzdušnosť, druhý - nezvyčajné a krásne štuky a posledný pomohol vytvoriť obraz kráľovských komnát, ale bez prílišnej pompéznosti.

Francúzsky štýl v interiéri bytu: výber palety

Na zdobenie miestností v tejto možnosti by ste mali zvoliť pastelové farby. Svetlozelená, béžová, broskyňová - to všetko je jemná paleta francúzskeho dekoru. Tmavšie tóny -šedá a hnedá - môžu byť prítomné iba v kusoch nábytku. Mimochodom, sýte, jasné farby sú tu tiež celkom vhodné, len v malom množstve a ako dekoratívne prvky.

Francúzsky štýl v interiéri bytu
Francúzsky štýl v interiéri bytu

Dekorácia izby

Ak vezmeme do úvahy rôzne štýly interiéru, francúzsky štýl je považovaný nielen za najkrajší, najelegantnejší a najjemnejší, ale možno ho nazvať aj najluxusnejším. Pri dekorácii stien, podláh a stropov sa používajú iba svetlé pastelové farby. Pre steny bude vynikajúcou možnosťou benátska omietka alebo tekutá tapeta, ktorá vám umožní hrať sa s textúrou. Na podlahu budú ideálne parkety, iba prírodné a svetlé farby, prípadne dlažba. Pravda, určite musí byť lesklý a s nezvyčajným zlatým vzorom. Stretch strop tu bude jednoducho nevhodný. Nie je možné naň umiestniť štuky. Preto uprednostňujeme sadrokartónové dosky.

Francúzsky štýl v interiéri obývacej izby
Francúzsky štýl v interiéri obývacej izby

Francúzsky štýl v interiéri obývačky

V tejto miestnosti zostáva dekorácia rovnako jemná a zároveň luxusná ako pre celý dom ako celok. Len si pamätajte: malé nedostatky vydržia iné štýly interiéru, francúzsky štýl je v tomto zmysle dosť náročný. Všetko v ňom musí byť dokonalé. Vrátane nábytku. Preto s jej výberom zaobchádzajte s veľkou selektívnosťou. Čalúnený nábytok by teda mal byť elegantný a na nožičkách. Je skvelé, ak sú operadlo a podrúčky vyrobené z dreva a majú tvarovaný dizajn. Rovnaké pravidlo platí aj prevšetky kusy nábytku. Stoly a stoličky môžu byť drevené alebo kované. Ale v každom prípade ladná a vzdušná. Obrázky na stenách obývacej izby budú skvelým doplnkom interiéru. A kované svietniky a objemné lustre dodajú miestnosti extra šarm a romantiku.

Na záver

Mnoho štýlov interiéru je dobrých, francúzsky štýl je jednoducho krásny. Len on dokáže premeniť akúkoľvek miestnosť na luxusný byt kráľovského domu. Ale zároveň budú útulné a pohodlné.

Odporúča: