Čo je podklad tapety

Čo je podklad tapety
Čo je podklad tapety

Video: Čo je podklad tapety

Video: Čo je podklad tapety
Video: Instrukcja montażu tapety na wymiar 2024, Apríl
Anonim

Tapeta je jedným z najbežnejších dekoratívnych obkladov stien. Bohaté množstvo materiálov a farebných schém vám umožní nielen zušľachtiť váš domov, ale aj urobiť ho podľa vašich predstáv. A drvivá väčšina ľudí si to dobre uvedomuje. Ale len málo ľudí pozná taký stavebný materiál ako podklad pre tapety. S jeho pomocou môžete výrazne zvýšiť výkon stien, ktoré plánujete prelepiť.

podklad pre tapety
podklad pre tapety

Podklad tapety je rolovaný materiál. Spravidla ide o penový polyetylén pokrytý papierom na oboch stranách. Účelom tohto stavebného materiálu je zlepšiť zvukové a tepelnoizolačné vlastnosti. Takéto vlastnosti budú obzvlášť dôležité pre steny, ktoré sú orientované na ulicu alebo na pristátie. Substrát je možné použiť pri lepení povrchov akýmkoľvek typom tapety, čo naznačuje všestrannosť tohto materiálu. To vždy zaisťuje vysokokvalitný výsledok v podobe rovnej a hladkej steny.

Tapetový substrát má množstvo prevádzkových vlastností:

- Tepelná izolácia. Toto je jedna z kľúčových vlastností, ktorá určuje výber tohtomateriál na opravy. Táto vlastnosť umožňuje nielen pohodlné bývanie v dome alebo byte, ale umožňuje aj úsporu na kúrení.

zvukotesná podložka pod tapety
zvukotesná podložka pod tapety

- Zvuková izolácia. V bytových domoch je obrovské množstvo zdrojov rôznych zvukov. Toto je ulica, susedia a pristátie. V tomto prípade je zvukotesný substrát pod tapetou niekedy jednoducho životne dôležitý. Koniec koncov, dom by mal byť nielen krásny, ale aj pohodlný.

- Šetrné k životnému prostrediu. Tento materiál je hygienicky čistý a nezávadný. Nehnije a je odolný voči chemickým zlúčeninám.

- Sila. Podklad tapety nie je krehký materiál. Na jeho prasknutie alebo inú deformáciu je potrebné značné úsilie. A to znamená, že práca s ním je celkom jednoduchá. Navyše v novom dome pri možnom zmrštení základov nepraská podklad.

- Odolnosť voči mikroorganizmom.

- Prevencia kondenzácie. Podobná vlastnosť je dosiahnutá vďaka tepelne izolačnej vrstve.

- Trvanlivosť. Rôzni výrobcovia poskytujú na svoje produkty záruku 20 až 50 rokov.

tapeta podložka ecoheat cena
tapeta podložka ecoheat cena

Aby ste mohli nalepiť steny substrátom, musíte ich najskôr pripraviť. Je potrebné odstrániť starý náter a vyrovnať povrch tmelom alebo iným roztokom. To znamená, že by ste mali vykonávať rovnaké operácie ako pri lepení stien tapetou. Ďalej by mal byť vyrovnaný povrch ošetrený základným náterom. Substrát pre tapetypripevnené lepidlom. Listy produktu sú pripevnené na zadok, čím sa predchádza príliš veľkému napätiu. Ďalej musí lepený materiál vysušiť. Zvyčajne to trvá najmenej 24 hodín. Potom môžete tapetu nalepiť.

Dôležitou otázkou pri vykonávaní opráv sú náklady na samotný materiál a prácu na jeho usporiadaní. Existuje pomerne veľký počet výrobcov, ktorí vyrábajú takéto stavebné materiály. Jedným z najbežnejších je tapetový substrát EcoHeat. Cena za meter štvorcový produktu je 137 rubľov. To je pomerne lacné pre kvalitatívne zlepšenie výkonu stien. Pokiaľ ide o prácu, náklady na tapetovanie sa zvýšia iba o 50 rubľov za meter štvorcový. Celkové náklady sa zvýšia o približne 190 rubľov.

Odporúča: