Čo je konečný klinec

Čo je konečný klinec
Čo je konečný klinec

Video: Čo je konečný klinec

Video: Čo je konečný klinec
Video: Rozzářený look, co vysvětlí i kluk I Maybelline Make-up in the City S02 E02 2024, Apríl
Anonim

Veľmi často sa pri opravách alebo dokončovacích prácach vyžaduje skryté upevnenie prvkov. Tie. aby spojenie dielov nebolo badateľné. V tomto prípade sa používa dokončovací klinec. Podľa svojich dizajnových prvkov vám umožňuje dosiahnuť požadovaný efekt.

dokončovacie nechty
dokončovacie nechty

Dokončovací klinec má špecifický účel. Môže sa použiť iba pri dokončovacích prácach a nie je vhodný na plnohodnotnú výstavbu. Rozsah použitia tohto spojovacieho prvku nie je taký široký ako rozsah bežného stavebného klinca.

Pri výrobe tohto typu spojovacích prvkov sa používa drôt z nízkouhlíkovej ocele. Spracováva sa technológiou objemového lisovania za studena na klincovačkách. Tiež počas výrobného procesu môžu byť upevňovacie prvky ošetrené povlakom. To vám umožní zlepšiť výkon spojovacích prvkov. V závislosti od použitého náteru existuje niekoľko typov dokončovacích nechtov.

- Bez povrchovej úpravy. Najjednoduchšia možnosť. Takéto nechty majú nižšiu pevnosťvlastnosti a sú náchylnejšie na koróziu. Zvyčajne sa používajú na dekoráciu interiéru miestností s nízkou vlhkosťou.

dokončovacie nechty na podšívku
dokončovacie nechty na podšívku

- Pozinkované. Farba - strieborná. Tento typ nechtov je najvhodnejší na použitie v priestoroch s nízkou vlhkosťou. Takéto dokončovacie klince na obloženie zvyčajne nachádzajú svoje uplatnenie vo výzdobe interiérov miestností.

- Pomedené. Farba - červenkastá. Tento typ spojovacieho prvku toleruje vystavenie vysokej vlhkosti. Nasledujúce dva typy nechtov majú rovnaké vlastnosti. Môžu byť použité vo vani, šatni alebo na balkóne. Často sa používajú aj ako dokončovacie klince na obloženie, vonkajšie dvere a okná.

- Pochrómované. Farba - strieborná.

- Mosadzné. Farba - žltkastá.

dokončovacie klince na architrávy
dokončovacie klince na architrávy

Dĺžka takýchto nechtov je zvyčajne malá - od 20 do 100 mm. Tie však nie sú bežné, pretože dekoratívne materiály tejto hrúbky sa vyskytujú veľmi zriedkavo. Klince sú vyrobené z tenkého drôtu. Je to spôsobené aj malým priemerom tyče. Jeho hodnoty sa pohybujú od 1,2 do 3,8 mm. Tento indikátor závisí od dĺžky upevňovacieho prvku. Čím je menšia, tým je tyč tenšia. Keďže dokončovací klinec po zatĺkaní by mal byť zakopaný v materiáli, robí to vlastné úpravy jeho konštrukčných prvkov. A to platí aj pre klobúk. Je o niečo širší ako stonka. Jeho priemer sa pohybuje od 2,2 do 4,2 mm. V tomto prípade sa výška uzáveru zhoduje s priemerom tyče.

Konečná úprava nechtov- Toto je ozdobný uzáver. Jeho hlavným účelom je skryté upevnenie materiálov. Ale mnohí, ktorí používajú takéto výrobky, robia chybu, že zatĺkajú klinec do stredu dekoratívneho náteru. Takáto inštalácia vedie k narušeniu estetického vzhľadu materiálu. Dokončovacie klince by mali byť zatĺkané pod uhlom do stredu drážky. Tento prístup vám umožňuje skryť križovatku a nepokaziť dekoratívny náter počas inštalačných prác.

Odporúča: