Výber nábytku. Jedálenské stoly do malých kuchýň

Výber nábytku. Jedálenské stoly do malých kuchýň
Výber nábytku. Jedálenské stoly do malých kuchýň

Video: Výber nábytku. Jedálenské stoly do malých kuchýň

Video: Výber nábytku. Jedálenské stoly do malých kuchýň
Video: 30+ Small Dining Tables Sets for Small Kitchen 2024, Apríl
Anonim

Jedálenský priestor v kuchyni by mal byť maximálne pohodlný a útulný. Koniec koncov, toto nie je len jedálenský kút, ale aj miesto stretnutia pre celú rodinu. Dôležitou súčasťou kuchyne je jedálenský stôl. Čo však v prípade, ak je metráž miestnosti veľmi malá, pretože nábytok ju ešte viac zmenší? Potom jedálenské stoly do malých kuchýň dokonale zapadnú do vašej domácnosti.

jedálenské stoly do malých kuchýň
jedálenské stoly do malých kuchýň

Dnes ponúkajú obchody s nábytkom obrovský výber rôznych možností. V dizajnových riešeniach možno vysledovať minimalistické trendy. Takýto nábytok je vhodný do každého interiéru.

Materiály, z ktorých je možné vyrobiť jedálenské stoly do malých kuchýň, sú rôzne: drevovláknitá doska, masívne drevo, sklo. Pre malé priestory je lepšie zvoliť to druhé. Práve sklenené jedálenské stoly do malých kuchýň opticky nezmenší objem miestnosti. Tento efekt je dosiahnutý vďaka ich transparentnosti.

Tvar stola môže byť tiežakékoľvek - obdĺžnikové, štvorcové, okrúhle, oválne. Racionálnym riešením by bol obdĺžnikový alebo oválny stôl, pretože v prípade potreby ho možno presunúť na stenu. Tento kus nábytku môže mať klasické rovné nohy alebo nezvyčajné zakrivené nohy. Jedna pevná noha ich môže nahradiť.

malý kuchynský jedálenský stôl
malý kuchynský jedálenský stôl

Pri výbere malého jedálenského stola do kuchyne by ste mali zvážiť svoj vkus a finančné možnosti, ako aj dizajn miestnosti. Do bežnej jedálne sa masívny drevený stôl len ťažko hodí. Takýto nábytok je najvhodnejší pre luxusné jedálne.

Je dôležité zvážiť aj iné využitie tohto kusu nábytku okrem rodinných jedál. Možno tu bude z času na čas umiestnený šijací stroj, potom by to mal byť veľmi stabilný a široký model. Alebo otec a syn organizujú letecký modelársky klub, potom si musíte vybrať exempláre s pevnou doskou.

jedálenské stoly-transformátory do kuchyne
jedálenské stoly-transformátory do kuchyne

Majitelia malého bytu by mali venovať pozornosť premene jedálenských stolov do kuchyne. Šetria veľa miesta v miestnosti. Ak chcete určiť veľkosť, musíte si vypočítať, koľko ľudí by sa malo zmestiť k stolu. Spravidla ide o počet členov rodiny a niekoľkých hostí. Dobre sa osvedčili rozkladacie jedálenské stoly do malých oválnych kuchýň. Ich stolová doska je rozdelená na polovicu a ak ju potiahnete za okraje v opačných smeroch, bude pod ňou asi polovica celého stola. Priestor na stolovanie je teda takmer dvojnásobný. K takému stolu sa bez problémov zmestí asi desať ľudí, ba dokonca celý tucet.

Veľmi pohodlný transformátor s "knihovým" mechanizmom. Jeho povrch je akýmsi obalom, kde na jednej „stránke“obeduje celá rodina a na druhej môžete ubytovať viacerých hostí.

K výberu nábytku treba pristupovať zodpovedne. A jedálenský stôl do kuchyne je veľmi dôležitým kusom nábytku. Bude svedkom vášho života, „vidí“nových členov rodiny, „počuje“rodinné rozhovory, diskusiu o problémoch. Zdalo by sa, že obyčajný stôl, ale aká škoda je rozlúčiť sa s ním a zmeniť ho na nový! Koniec koncov, po ňom sa stretávate s ľuďmi, ktorí sú vášmu srdcu milí, pozývate k nemu príbuzných a priateľov.

Odporúča: