Veselá plastelínová chobotnica

Obsah:

Veselá plastelínová chobotnica
Veselá plastelínová chobotnica

Video: Veselá plastelínová chobotnica

Video: Veselá plastelínová chobotnica
Video: chobotnice 2024, Smieť
Anonim

Deti veľmi rady vyrábajú vtipné figúrky z plastelíny. Oplatí sa ponúknuť drobcom, aby si vyskúšali vyrobiť zábavnú plastelínovú chobotnicu, ktorá sa môže stať prvým zástupcom budúcej morskej kolekcie.

Prípravná fáza na vytvorenie morského obyvateľa

Vyrobiť chobotnicu z plastelíny je jednoduché, ale stojí za to sa na ňu pripraviť:

  1. Vyberte si plastelínu, ktorá dobre zahreje, nelepí sa na ruky a má žiarivú farbu.
  2. Pracovisko musí byť tiež správne zorganizované: modelovacia doska, nôž na krájanie plastelíny, náradie na prácu s materiálom.
  3. Pre pohodlnú prácu s dieťaťom môžete plastelínu vopred miesiť.
  4. Musíte si vybrať náčrt budúceho produktu, ktorý bude zodpovedať vekovým charakteristikám dieťaťa.
hotová plastelínová chobotnica
hotová plastelínová chobotnica

Na ozdobu môžete použiť ďalšie materiály: korálky, cereálie, stuhy, papier.

Vytvorenie základne chobotnice

Vo výrobnom procese sa zvyčajne používajú iba 3 farby. Prvým je telo chobotnice, druhým a tretím súpre oči.

Ako formovať chobotnicu z plastelíny po etapách, berúc do úvahy úrovne obtiažnosti:

  1. Telo je vyrobené z hlavnej farby. Potrebujete odštipnúť stredne veľký kúsok a zrolovať ho buď do gule alebo do oválu. Postava sa neskôr stane hlavou-torzom morského obyvateľa. Ak prácu vykonáva staršie dieťa, hlava môže mať tvar hrušky.
  2. Ďalej vytvorte chápadlá. Princíp výroby je takýto. Vezmite 8 rovnako veľkých kusov plastelíny rovnakej farby ako hlava. Každý kus musíte vyvaľkať klobásou. Zložte všetky detaily na seba a vytvorte snehovú vločku. Je žiaduce, aby sa všetky časti pretínali na jednom mieste. Keď sú všetky prvky položené, musíte hroty trochu natiahnuť.
  3. V hornej časti snehovej vločky musíte zafixovať hlavu a trup, čím zablokujete prepletenie nôh. Ďalej sa oplatí dať chápadlám prirodzenejší tvar tak, že ich hroty trochu pootočíte a základňu položíte do vĺn.
plastelínové polotovary
plastelínové polotovary

Základ plastelínovej chobotnice je pripravený, zostáva len na ozdobu.

Posledné kroky pri výrobe chobotnice

Keď je už rozhodnuté, ako vyrobiť chobotnicu z plastelíny, a základ je pripravený, môžete začať zdobiť a ukázať všetku svoju fantáziu. Najprv však musíte urobiť hlavné akcenty, konkrétne oči a prísavky na chápadlách.

Musíte vyvaľkať 2 malé guľôčky z bielej plastelíny a potom ich vyrovnať. Umiestnite na hlavu. Urobte to isté s čiernou plastelínou, ale tieto gule by mali byť menšie ako biele. Namiesto čiernej plastelíny môžetepoužite korálky. Črty tváre je možné nakresliť špáradlom alebo použiť špeciálne nálepky.

Prísavky sú vytvorené zo sploštených guľôčok, ktoré sú vyrobené zo žltého alebo bieleho materiálu. Aby bol prvok prirodzenejší, musíte v strede každej časti urobiť vybranie pomocou špáradla. Tieto prísavky môžete nahradiť prosom.

zaujímavá možnosť
zaujímavá možnosť

Chobotnica z plastelíny vie čítať noviny. Stačí mu do tykadiel vložiť obdĺžnik vystrihnutý zo starých novín. Na krk si môžete uviazať mašľu zo stuhy. Prilepte valec z farebného papiera, aby ste získali chobotnicu gentlemana.

Odporúča: