Dizajn obývačky s krbom v štýle minimalizmu

Dizajn obývačky s krbom v štýle minimalizmu
Dizajn obývačky s krbom v štýle minimalizmu

Video: Dizajn obývačky s krbom v štýle minimalizmu

Video: Dizajn obývačky s krbom v štýle minimalizmu
Video: Особняк русской семьи оставили заброшенным - нашли странный бюст 2024, Smieť
Anonim

Krb je nezvyčajný a krásny prvok v interiérovom dizajne. V súčasnosti sa najčastejšie inštaluje nie na vykurovanie, ale na vytvorenie útulnej a sofistikovanej atmosféry.

V minulosti sa verilo, že interiérový dizajn obývacej izby s krbom možno navrhnúť iba v súkromnom dome, no teraz sa situácia zmenila. K dnešnému dňu je na trhu veľké množstvo miniatúrnych modelov, ktoré je možné namontovať v dome aj v byte.

Krb je zvyčajne ústredným prvkom obývacej izby. Okolo nej je zoskupený čalúnený nábytok, aby si majitelia užili teplo v chladnom období. Moderné modely ohnísk môžu byť plynové alebo drevené, s uzavretým alebo otvoreným ohniskom a dokonca aj s diaľkovým ovládaním.

dizajn obývacej izby s krbom
dizajn obývacej izby s krbom

Mnoho ľudí si myslí, že dizajn obývacej izby s krbom sa najlepšie hodí v klasickom štýle, no dnes je na trhu množstvo moderných a high-tech modelov, ktoré vám umožňujú vytvárať úžasné minimalistické interiéry.

Hlavnou myšlienkou tohto trendu jekombinácia vzhľadu a funkčnosti. Byť ohromený rôznorodosťou detailov a luxusom tradičných štýlov interiérového dizajnu často vedie k túžbe po stručnosti a jednoduchosti. Podľa zákonov minimalizmu, dizajn obývacej izby s krbom, vyrobený v tomto štýle, zahŕňa odmietnutie ozdôb.

Samotné modely minimalistických krbov sú navyše zredukované na jednoduché geometrické tvary a ich povrchová úprava je bez detailov. V interiérovom dizajne tohto smeru vždy dominuje funkčný začiatok, preto sa veľmi často v dizajne obývacej izby v štýle minimalizmu používajú vstavané modely krbu.

dizajn obývacej izby s fotografiou krbu
dizajn obývacej izby s fotografiou krbu

Medzi modernými modelmi v štýle minimalizmu sú čoraz populárnejšie panoramatické krby. Na rozdiel od predných a rohových modelov majú dizajn, ktorý umožňuje vidieť oheň z viacerých strán. Panoramatické krby v štýle minimalizmu tvoria širokú škálu konfigurácií. Takéto ohnisko je inštalované v priestranných miestnostiach v strede miestnosti, čo umožňuje domácnostiam zhromaždiť sa okolo ohňa.

interiérový dizajn obývacej izby s krbom
interiérový dizajn obývacej izby s krbom

Inštaláciu krbu je možné naplánovať pred začatím stavby domu alebo počas väčšej rekonštrukcie. Niektoré modely môžu byť inštalované v hotových priestoroch, ale to si bude vyžadovať jeho opätovné vybavenie. Ak je ohnisko inštalované v existujúcom interiéri, potom budete musieť zmeniť dizajn celej miestnosti pomocou dekorácie, ktorá zodpovedá štýlu.

Miesto pre tento dekoratívny prvok je potrebné vybrať vopred apostup pri stavbe alebo inštalácii krbu by mal byť zverený odborníkom.

dizajn obývacej izby s krbom
dizajn obývacej izby s krbom

Dizajn obývacej izby s krbom v minimalistickom štýle umožňuje výber modelu a materiálu na dokončenie krbu v súlade so zvyškom dekoratívnych prvkov interiéru spoločenskej miestnosti. Ak by mal byť tvar krbu v štýle minimalizmu čo najjednoduchší, potom existuje veľa možností na konečnú úpravu materiálov: kov, kameň, keramika, kompozit a iné materiály.

Dizajn obývačky s krbom, ktorého fotografia je uvedená v článku, dokazuje, že na vytvorenie útulnej domácej atmosféry sa najlepšie hodí minimalistický štýl.

Krb v obývacej izbe vnesie do interiéru romantické, teplé a vášnivé tóny. Symbolizuje rodinné hodnoty, ktoré nikdy nevyjdú z módy.

Odporúča: